Aquests dies, guants de llana i cafè per a emportar. (Font de la imatge: unsplash.com)

Fa un fred que pela

/
95 views

La tornada a les aules després de les vacances de Nadal ve marcada per les baixes temperatures

L’11 de gener les aules de tots els centres educatius de Catalunya es van omplir d’alumnes. Ara bé, d’alumnes -i professors- ben abrigats, amb mantes i barrets de llana (i amb mascaretes, és clar) perquè el temporal Filomena ens ha deixat ben glaçats.

El fred i la pandèmia no fan una bona parella. Però recordem que s’han de ventilar les aules força sovint, per a evitar contagiar-nos de la Covid-19. Per això, hem d’estar amb les finestres obertes i tots els alumnes ens queixem perquè cada vegada que obrim les finestres…. Fa un fred que pela!

Al principi del curs, com que era estiu, gairebé no ho notàvem, però ara que ja som a l’hivern, ja es noten les baixes temperatures. Sabem que és necessari estar ventilats, però hi ha moltes maneres de seguir aquesta norma sense patir el fred que estem patint. Com a idea, es podria ventilar l’aula a l’hora del pati, mentre no hi ha ningú. O es poden obrir les finestres durant deu minuts cada hora. O, fins i tot, es pot mantenir ventilat l’espai alternant les finestres que estan obertes.

Un altre punt a tenir en compte és el lloc on estàs assegut de l’aula: si seus vora la finestra tens moltes possibilitats d’agafar fred. Ets dels qui més t’has d’abrigar de la classe.  

A més, una de les altres preguntes que també ens formulem és: si estem contínuament ventilats, no ens podríem treure la mascareta? I si estiguéssim més separats, podríem ventilar menys les classes?

Els suggeriments que ens han fet arribat des de Direcció són portar guants de dit, gorro de llana i, si volem, una manta per posar-nos sobre les cames. Però hauríem de fer tots un esforç i aconseguir que tothom passi el mínim fred possible.

Redactor Junior

close

El més recent

La lectura violeta

S’inaugura amb èxit el servei de préstec de llibres del Racó Violeta, centrat en el feminisme