Un mural a l'Institut Montgròs. (Font de la imatge: Laura Jacas)

L’Institut Montgròs a través de cartes

46 views

L’alumnat de 6è de primària de Sant Pere de Ribes rep els consells dels alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Montgròs amb motiu de la jornada de portes obertes

Durant aquesta setmana, els nois i les noies de 1r d’ESO de l’Institut Montgròs, de Sant Pere de Ribes, han escrit una carta dirigida als seus companys i companyes de 6è de primària de les seves respectives escoles.

Els infants de les escoles de La Riera, El Pi, Els Costarets i Les Parellades podran resoldre alguns dels dubtes i de les inquietuds que tenen per començar, el proper setembre, un nou curs i una nova etapa educativa.

“Ben aviat hauràs de prendre una decisió molt important amb la teva família: A quin institut vols anar”, diuen moltes d’aquestes cartes. [Imatge: Laura Jacas]

Abans de començar els escrits, els alumnes han fet una pluja d’idees i han destacat les diferències i els punts en comú que mantenen els diferents centres. Tots ells van coincidir que el canvi de l’escola a l’institut els va produir una mica de nervis i d’angoixa, sobretot perquè tenien por de distanciar-se de les seves amistats. Tanmateix, afirmen que l’institut els ha aportat noves amistats.

En les cartes es parla del treball cooperatiu, ja que al Montgròs es treballa aquesta metodologia i quines han estat les primeres experiències relacionades amb els nous professors i professores, les diferents reaccions i com es van sentir.

També s’han inclòs frases de motivació d’ànims: que no es preocupin de res perquè començar l’institut, asseguren, “és una nova experiència plena d’aventures”.

Esperem que amb aquestes cartes els nous estudiants vinguin amb més ganes d’aprendre i de passar-s’ho bé.

Aquest article ha estat escrit per l’Èric Miñana i la Judith Moya, de 1r d’ESO.

Redactors juniors

  • Hola, em dic Eric, sóc un estudiant de l institut Montgròs. Tinc 12 anys. He començat a la revista de l Institut aquest any perquè m agrada escriure i volia probar-ho. M agrada molt el Parkour que és un esport on fas recorreguts fent salts i tombarelles. Sòc d actitut positiva i creativa. M agrada tot el que te a veure amb la natura.   Hola, me llamo Eric y soy un estudiante del Instituto Montgròs. Tengo 12 años. He empezado este año en la revista del Instituto porque me gusta escribir y queria probarlo. Me gusta mucho el Parkour, que es un deporte en el que se hacen recorridos saltando y haciendo volteretas. Soy de actitud positiva y creativa. Me gusta mucho todo lo que tiene que ver con la naturaleza.   Hi, my name is Eric and I am student in Montgròs High School. I am 12 years old. I have started this year in INS MONTGROS Report because I like very much writting and I want test it. I like very much Parkour. It is a sport where you make jumps, flips. I have an positve and creative caracter. I like very much all things relatives to nature

close

El més recent