Són molts els residus que es generen i la riera en va plena. (Font de la imatge: Laura Jacas)

Com una patena

92 views

L’alumnat de l’Institut Montgròs neteja la riera de Ribes per tercer any consecutiu

Una de les prioritats del projecte educatiu de l’Institut Montgròs és vetllar pel medi ambient i tenir cura del nostre entorn més proper. Aquesta mirada ecologista es veu reflectida en diferents projectes del centre, com per exemple la Comissió EcoMontgròs, que compta amb una de les inciatives més exitoses: la neteja de la riera de Sant Pere de Ribes, la qual envolta tot el municipi.

Per aquesta raó, el passat dimecres 3 de març es va realitzar la primera recollida de brossa. Una de les novetats d’enguany és que, per les restriccions relacionades amb la pandèmia, aquesta activitat es realitzarà en dues jornades diferents per garantir la participació de tothom i les mesures sanitàries.

La jornada va servir per denunciar certes actituds incíviques.
Imatge: Laura Jacas

La primera jornada, aleshores, va anar de la següent manera: amb guants de jardinera i bosses de ràfia, els diferents nivells es van situar en diferents trams de la riera. Un cop allà, el professorat va repartir diferents braçalets de colors entre els alumnes. El codi de colors anava relacionat amb els diferents colors dels contenidors de residus i els alumnes havien de recollir-los de manera selectiva. Per exemple, si et tocava el braçalet de color blau NOMÉS podies recollir aquells residus que introduïm en aquest contenidor com ara paper o trossos de cartró.

Aquest són alguns dels residus que els alumnes van recollir.
Imatge: Laura Jacas

Un cop tenien les bosses plenes, els alumnes es dirigien al punt de recollida establert i d’aquesta manera se separaven tots els residus de tots els nivells. Algunes de les persones voluntàries que hi van participar ens han dit que hi van trobar de tot: pneumàtics, pilotes, ferros, lones de plàstics, ampolles de vidre i… UNA NEVERA!

Aquesta sortida no és el primer cop que es duu a terme a l’institut. De fet, n’és ja el tercer any. En les anteriors edicions l’objectiu era recollir el màxim de deixalles possibles. Tanmateix, aquest any l’objectiu ha estat esbrinar quina mena de residu predomina més en aquest fantàstic entorn natural.

L’Èric i la Nora, alumnes de 1r d’ESO, s’encarregaven de recollir el plàstic.
Imatge: Laura Jacas

Durant la jornada, es va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Ribes i el Servei Natural i Litoral del Garraf.

Els ecodelegats i les ecodelegades de l’Institut Montgròs al final de l’acte. Sense la seva implicació no hauria estat possible.
Imatge: Laura Jacas

L’activitat va finalitzar a les dues del migdia amb la lectura d’un manifest, escrit i redactat per Marta Troya, de 2n de Batxillerat.

Aquest article l’han escrit l’Ania Gil i l’Àneu Coll de 1r d’ESO.

Redactor Junior

close

El més recent

La lectura violeta

S’inaugura amb èxit el servei de préstec de llibres del Racó Violeta, centrat en el feminisme